Wordt manager van stress;

Stress kan vele oorzaken hebben, hectiek in de thuissituatie, conflicten op de werkplek, spanningen in de sociale omgeving, allemaal normale situaties die vaak snel verdwijnen of goed opgelost kunnen worden. Een beetje stress is zelfs nodig om te kunnen functioneren, houdt je alert en zorgt ervoor dat je aandacht hebt voor waar je mee bezig bent.

Als je te veel spanning ervaart die langdurig aanhoudt krijg je te maken met nadelige effecten.

Leerproces:

Wil jij geen nadelige effecten van stress, leer dan hoe je manager wordt van je stress.

Het ervaren van stress is een normaal proces dat wordt veroorzaakt door externe gebeurtenissen en waar iedereen mee te maken heeft. Met andere woorden, dit is het leven. Je reactie op stress is persoonlijk en situatieafhankelijk en is voor jou op dat moment het beste wat je kunt doen.

Wat als je nu zelf vind dat je reactie niet gewenst is? Dat je problemen ervaart met bijvoorbeeld woede, frustratie, negativiteit? Leer dan jezelf anders om te gaan met stress. De stress en emoties zijn onoverkomelijk. Waar jij zelf wel wat aan kan doen is hoe ermee om te gaan. Dat is het stuk waar jezelf invloed op hebt en wat je daarvoor nodig hebt kun je hier leren.

Neem de regie over je leven in eigen hand en leer manager te worden van je stress. Het is niet de stress waar je last van hebt maar de manier waarop je met de stress omgaat.

 

Delen wordt gewaardeerd.Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter